Sushi på kalas och bjudningar

Att bjuda hem några vänner, familj eller bekanta på middag brukar kräva en del planering. Alla har som bekant inte samma smaklökar, och med allergier och andra preferenser kan det bli ganska svårt att hitta något som passar alla. Knytkalas eller smårätter av något slag är alltid ett alternativ, men vill du bjuda på lite annorlunda bjudmat från restaurang så finns andra alternativ.

När du bjuder hem gäster finns det alltid en risk att matlagning och annat som behöver fixas, kräver lite längre tid och mer ork än beräknat. Om du vill göra det enkelt för dig och gott för dina gäster, så kan du beställa hem mat från restaurang. Det har blivit populärt med sushi så varför inte bjuda på kvalitativ sådan, som med lite tur bara finns ett knapptryck bort.

Beställ för alla smaker

Att beställa mat från restaurang är behändigt när du vill slippa stå i köket halva dagen innan gästerna kommer. Sushi är allt annat än enformigt, och du kan därför bjuda på flera olika sorter så att dina gäster kan välja det som passar dem. Det kan dock finnas anledningar att höra med dina gäster om allergier, då exempelvis fiskallergi blir ett hinder för denna typ av mat. Du kanske tror att det inte går att servera om det kommer någon som är vegetarian eller vegan, men det kan faktiskt även finnas några veganska sushirätter för dem att välja på.

Göra egen sushi

Det går givetvis även att göra egen sushi, och det finns olika kit att köpa. De brukar innehålla basvaror och sedan får du köpa till en del ingredienser. Det kan vara en rolig grej att prova med barnen, och ha som en familjeaktivitet för att sedan njuta av maten tillsammans.

Dryck att servera till sushi

Som dryck till sushi brukar inte rött vin rekommenderas. Du kan däremot servera ljust öl eller vitt vin, givetvis går det bra med alkoholfria sådana. Men något annat som sägs vara väldigt hälsosamt, är grönt te som också kan göra sig bra till sushi. Och visst känns det ganska passande att servera grönt te till sushi där hemma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *