Boosta dig själv med supermat

Maten som du äter spelar en avgörande roll för hur du mår. Det är viktigt att tänka på vad du äter för något för att ge kroppen det som den behöver. Att addera så kallad supermat är perfekt för att stärka kroppen. Supermat är livsmedel som är väldigt nyttiga och näringsrika. Ett superbra komplement till en hälsosam kost är chagapulver som är fullproppat med nyttigheter. Chagapulver är ett kosttillskott och ska ses som ett komplement till din kost. Att äta chagapulver är bra eftersom det bidrar till ett starkt och balanserat immunförsvar.

En allsidig kosthållning minskar risken för sjukdomar

Du mår som du äter och att se över din kost kan du ha mycket nytta av. Genom att äta allsidigt kan du minska risken att drabbas av de allra vanligaste folksjukdomarna och när du lägger till olika livsmedel som är extra bra kan du stärka kroppen och må ännu bättre. För att dra nytta av supermatens hälsofördelar är det viktigt att du har en varierad kosthållning i övrigt, det är grundbulten. För det är helheten som räknas och supermat kan du se som en extra boost till kroppen.

Ät mer nyttig mat

Det finns massor med olika livsmedel som är supernyttiga. Bönor, linser och kikärtor är riktigt bra att äta. De har ett lågt GI och innehåller en hög mängd fibrer, vilket gör att ditt blodsocker hålls på en jämn nivå. Livsmedel som bönor, linser och kikärtor innehåller mycket järn, kalcium och B-vitamin som är bra för cellernas uppbyggnad och underhåll. Använd dessa livsmedel i exempelvis grytor och sallader. Granatäpple är också ett superlivsmedel som kan bidra till ett extra skydd mot hjärtbesvär men även prostatacancer. Omega-3 är väldigt viktigt för kroppen att få tillräckligt av och valnötter är fyllda med omega-3. Ät hackade valnötter i din yoghurt eller ta några nötter till mellanmål för att ge kroppen lite extra omega-3. Något annat som är rikt på omega-3 är linfrön och linfröolja. De är också perfekta att strö över yoghurt.

Ät mycket lök och vitlök

Lök och vitlök är andra råvaror som verkligen är fyllda med massor av nyttigheter. Det bästa med lök och vitlök är att de går att ha i en mängd olika maträtter och är dessutom billiga i inköp. Vitlök kan ha en bra effekt mot virus och bakterier och lök innehåller bland annat b- och c-vitamin, mineraler, kalcium, fosfor, magnesium, zink, och selen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *