Enkel frukost

Många har ambitionen att äta en lika god och lyxig frukost som på hotell. Men i verkligheten ser frukostbordet sällan ut som på ett hotell eftersom man inte har energin eller tiden att laga en sådan frukost. Därför kommer vi i det här inlägget ge dig några tips på enkel frukost som mättar din mage för att du ska få den energi du behöver för att starta din dag på bästa sättet.

Macka

En macka är ett typiskt exempel på frukostmat som får dig mätt, är enkel att laga och är något du kan ta med dig om du behöver äta din frukost när du är på språng. En del väljer att bre mackor och tar med sig dem för att äta någon timme senare eftersom de inte har någon matlust direkt på morgonen. Det finns många varianter på mackor du kan göra och äta till frukost. Något som är typiskt svenskt är knäckebröd. Det finns många varianter på knäckebröd, ett exempel på det är knäckebröd surdeg som är ett gott och nyttigt alternativ till det vanliga knäckebrödet. Det är också vanligt att man gör mackor av mjukt bröd. En del nöjer sig med bara smör på mackan medan andra föredrar att ha pålägg på mackan.

Gröt

Om du vill vara säker på att du håller dig mätt under en längre tid är det gröt du ska satsa på att äta till frukost. Oftast tar det bara ett par minuter att koka gröt. Men om du har riktigt bråttom kan du göra overnight oats vilket är en sorts gröt du blandar dagen innan och låter stå i kylskåpet under natten och är redo att ätas när du vaknar. Det finns många varianter på gröt och det finns många olika sorters toppingar du kan ha på din gröt.

Smoothie

En smoothie består oftast av frukt eller bär tillsammans med en vätska som du mixar. En del använder olika proteinpulver och extra vitaminer i deras smoothies för att vara säker på att de får i sig de vitaminer man behöver direkt på morgonen. Fördelen med smoothies är att de är enkla att göra och att dricka. Många som inte tycker om att äta direkt på morgonen föredrar att göra smoothies eftersom den dricks. Men det går också att äta din smoothie. Då häller du upp den i en skål och använder dig av olika toppingar, till exempel granola och bär för att göra den mer mättsam. Det kan kallas för en smoothiebowl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *