Att vandra i berg i Sverige är en populär sommaraktivitet. Vandrar man hela dagen och bor i tält eller stuga kan man behöva laga mat på gasolkök. En annan aktivitet som också kräver matlagning på gasolkök är att bo i campingvan. Att semestra och bo i en omgjord van blir alltmer populärt. Färre vill flyga på sina semestrar och tar därför hellre med sig sitt boende i bilen. På så vis blir transporten en del av semestern! Hur enkelt är det att laga mat på ett gasolkök? Här kommer några tips till dig som är ny inom området.
Tips för matlagning med gasolkök
Fundera på vilka maträtter som du kan laga utan att använda flera kastruller och redskap. Tänk gryta, pasta och soppa. Investera också i en bra panna anpassad för camping. Många av dessa har till exempel flera ytor att steka på, vilket är väldigt användbart. Konserver kan till exempel vara väldigt bra att ha när man ska bo i en van, men mindre optimalt när man vandrar. Då är det bättre att satsa på mat som är lätt att bära, vilket helst är frystorkad mat.