Utsökta, enkla pastarätter

Enkla pastarecept är en livräddare även i de bästa tiderna. Under de definitivt mindre än optimala tider vi för närvarande befinner oss i, så är pasta det perfekta livsmedlet att ha i huset, som dessutom ger näring, komfort, bekvämlighet och mångsidighet för vår befolkning som nu lagar mat hemma mer än någonsin. Här är några utsökta, aningen okända pastarätter.

Trofie al Pesto

Trofie al pesto är en av de mest omtyckta maträtterna från den italienska regionen Ligurien. Maträtten är en kombination av två element: trofie, den liguriska handrullade pastan gjord på mjöl och vatten, och en utsökt pesto, en berömd grön sås bestående av sju element: basilika, vitlök, olivolja, pinjenötter, salt och två typer ost. Trofie al pesto serveras traditionellt i små portioner, som en förrätt eller aptitretare, där små trofies perfekt suger upp pestos fina konsistens, vilket resulterar i en symfoni av smaker.

Naporitan

Naporitan är en japansk maträtt som består av en kombination av överkokt spaghetti, ketchup, lök, grön paprika, svamp, och antingen korv, skinka eller bacon. Ingredienserna steks i stekpannan och blandas sedan med pasta och ketchup. Detta är en väldigt simpel maträtt för dig som inte har lagat mat allt för länge. Han inspirerades av en liknande maträtt med spagetti och tomatsås som de amerikanska soldaterna ätit utomlands, och den fick namnet Naporitan efter Neapel, Italien.

Macaroni au Gratin

Detta är inte din vanliga mac & cheese. Det som skiljer den haitiska Macaroni au Gratin från mac & ost är själva pastan. Våra vanliga snabbmakaroner finns in i Haita och därför ersätts de med större pastatyper som rigatoni och penne, tillsammans med några ovanliga smakämnen som majonnäs, Worcestershiresås, senap och vitpeppar. Alla ingredienser placeras vanligtvis i en gryta och strös slutligen med riven ost såsom parmesan eller cheddar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *