Tårtor du bör pröva

Nu när sommaren äntligen är här och midsommar närmar sig är det också dags att slipa på bakningsfärdigheterna. Om du har tröttnat på prinsesstårtor så kommer här ett par tårtor från andra kulturer som är enkla att tillaga och smakar fantastiskt!

Pavlova

Lika delikat som den ballerina den uppkallades efter, Pavlova är den ultimate sommartårtan. Vispgrädde i dubbla lager är bredd ovanpå en maräng, följt av en stor mängd av frukt, vanligtvis en syrlig frukt som apelsin tillsammans med blåbär, hallon och jordgubbar. Utsökt!

Kasutera

Kasutera är en traditionell japansk sockerkaka gjord på socker, mjöl, ägg och stärkelsessirap. Denna Nagasaki-specialitet görs utan tillsatser av smör eller olja och har en mjuk, fuktig och luftig struktur. Kakan kallas också Castella och togs till Japan på 1500-talet av portugisiska köpmän. Idag är det vanligt att hitta Kasutera i många olika varianter, med smaker som choklad, grönt matcha-te, brunt socker eller honung. Det är en vanlig gåva och en trevlig souvenir att ge till vänner eller släktingar inom den japanska kulturen.

Om du är intresserad av att laga din egna Kasutera, så kan du beställe hem dina ingredienser med hjälp av en matkasse. Hitta den matkasse som passar dig och få produkterna levererade till din dörr.

Medovik

Medovik är en populär rysk honungskaka som består av honungskex fyllda med tunna lager av grädde. Även om det finns många variationer av kakan, så är fyllningen oftast gjord på vispad grädde tillsammans med kondenserad mjölk och smör. Medovik är traditionellt dekorerad med valnötter och serveras vanligtvis vid högtider.

Cremeschnitte

Denna läckra tårta är en klassiker bland central- och östeuropeiska desserter, speciellt i Kroatien och Slovenien. Tårtan har en utsökt vaniljsås som breds mellan lagerna av tårtbotten innan en enorm mängd av vispgrädde läggs ovanpå tårtan. Därefter toppas grädden med rivna nötter, vanligtvis mandlar och jordnötter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *