Tips på kokböcker

Det är enkelt att följa olika konton av kockar på Instagram för att få inspiration, eller slötitta på olika tv-program där kockar lagar makalösa rätter. Inspiration och media i all ära, men ibland behövs en gedigen kokbok för att få till de där maträtterna i köket. Här är några tips på användbara kokböcker att ha hemma i bokhyllan.

Vår kokbok

Vår kokbok är kanske Sveriges mest kända och använda kokbok. Boken har getts ut i flera olika reviderade upplagor med målet att ge hemmakockar möjligheten att laga riktigt mat från grunden. I böckerna finns recept från Sverige och hela världen.

Food Pharmacy

En annorlunda ny kokbok och bok om mat är Food Pharmacy. Boken är skriven av Mia Clase och Lina Nertby Aurell. Tillsammans guidar de läsarna genom en matresa. De skriver om hur mat påverkar vår hälsa och hur vad vi äter kan göra oss friska eller mindre hälsosamma. Såklart finns det även massvis med användbara recept för den som vill testa att laga.

Kakburken

För den som älskar att baka är författarinnan och kocken Mia Öhrn rätt person att följa. Mia Öhrn har gett ut flera olika kokböcker om kakor och bakverk. Bland annat en hel kakbok som bara handlar om olika sorters kladdkakor. Helt enkelt en bok för den som gillar det söta i livet!

Green Kitchen Stories

För den som äter vegetarisk mat eller vill börja äta mindre kött är Green Kitchen Stories en bok som ska inköpas. Boken är skriven av en familj som bara lagar vegetarisk och vegansk mat och de delar med sig av recept från hela världen, som de ofta har hittat när de har varit ute och rest.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *