Klimatsmart mat

Det blir mer och mer viktigt att äta och leva klimatsmart, men ibland är det svårt. Även om vi vet hur och vad vi ska äta för att leva ett hälsosamt och klimatsmart liv är det ibland svårt att få vardagen att gå ihop. Här är därför några tips.

Ät mindre kött och fisk

Ett enkelt sätt att minska sin klimatpåverkan är att äta mindre kött och fisk. Om du köper fisk, se till att produkten är miljömärkt. Genom att köpa mindre dyrt kött har du mer pengar i plånboken att köpa bättre produkter för som ofta också håller bättre och smakar mycket godare.

Tänk hållbarhet

Köp produkter som har lång hållbarhet. Ofta har affärer extrapris på matvaror som snart går ut, men om du inte hinner äta upp maten är det ändå bortslösade pengar. Ta en extra funderare när du handlar och planera dina kommande middagar och luncher. Då äter du mer klimatsmart och hälsosamt. Ofta blir det även billigare matkassar som kommer hem från matvarubutiken. Ett annat sätt att minska matsvinnet är att ta hand om matrester. Gör en lunchlåda på två olika middagars matrester eller frys in.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *