Bästa vegetariska restaurangerna i Stockholm

Stockholm i Sverige har blivit ett riktigt mecka för vegetarianer och veganer. Det finns i dag flera olika restauranger, hak och pubbar som gör riktigt bra vegetarisk och vegansk mat. Här är några av de mest populära. För den som vill ha mer inspiration eller uppdatering finns det flera olika bra sociala mediekonton och magasin som följer vegetariska mattrender i Stockholm, som till exempel Veggietown, som är en nystartad digital krogguide för vegetarisk och vegansk mat.

Snabbmat

De senaste åren har det blivit väldigt populärt att starta restauranger som säljer bättre burgare och mer kvalitativ snabbmat. Nu har denna trend även kommit till de vegetariska kockarna. I Stockholm finns det flera olika bra ställen för den som är sugen på snabbmat. En ny favorit för många är Taku-Taku. Restaurangen serverar allt från vegetariska och veganska burgare till sloppy joes och tacos.

En annan favorit är Dirty Vegan. Bakom konceptet ligger skaparna till Greasy Spoon, kanske Stockholms mest populära brunchställe. Dirty Vegan serverar amerikansk inspirerad snabbmat. Här kan du alltså nöjt äta en riktigt bra burgare.

Frukost och brunch

Många tycker om att gå ut och äta helgfrukost eller en riktigt god brunch. I Stockholm finns det flera ställen som serverar vegetarisk brunch och frukost. En av favoriterna, och som därför ofta är fullt, är Pom & Flora. Pom & Flora ligger såväl på Södermalm som i Vasastan. Här kan du äta allt från fräscha smoothies till stora avokadomackor och mumsiga kakor.

På Kungsholmen finns Grain Café som serverar gröt i alla möjliga konstellationer. Fokus ligger på glutenfri gröt som serveras till frukost, men även till lunch eller brunch för den som tar en sovmorgon.

Sallad och raw

Det finns väldigt många rikigt bra caféer och salladsbarer runt om i Stockholm. En favorit hos många är Sthlm Raw som serverar såväl frukost som lunch. Här kan du äta rawfood och sallad i otaliga smarriga konstellationer. Nyttigt, färgrikt och riktigt gott.

Det dyker upp fler och fler nykomlingar runt om i Stockholm som serverar rawfood och sallader. En av dessa är Yellow Matbaren, som ligger i Hornstull på Södermalm. Här kan du köpa med dig din lunchsallad, som hämtar inspiration från världens alla olika hörn. Här blir din lunch en riktig matresa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *