Bli inspirerad

Har du också stått i matvarubutiken och funderat över vad som ska lagas till middag? Ibland behöver vi alla lite extra inspiration. Här är några tidningar, tv-program och bloggar som är toppen!

Se på olika Tv-program

Ofta förekommer även inslag av matlagning under sekvenser i dagliga program som Nyhetsmorgon på SVT och andra nyhetsprogram som sänds på morgonen.

Det finns även många olika tv-program som handlar om mat, som till exempel matlagningsprogram. I dessa program lagar en populär kock och tv-personlighet, som till exempel stjärnkocken Alexandra Zazzi, olika maträtter och guidar publiken genom hur rätterna ska lagas. En av de största internationellt sett är brittiska Jamie Oliver, som i dag har flera olika restauranger världen över.

Utöver traditionella matlagningsprogram finns det även andra tv-koncept som handlar om mat och matlagning, ett av dessa är Sveriges Mästerkock.Detta program är även en tävling där olika kockar, vissa som arbetar professionellt och andra som lagar mat som hobby, tävlar om att bli just Sveriges Mästerkock.

Läs tidningar om mat

Det finns flera olika typer av svenska magasin och tidningar som har fokus på mat. En av dessa är Gourmet, som skriver om mat, dryck och restaurangbesök. Ett annat exempel är Elle Mat & Vin som ges ut av förlaget Aller. Elle Mat & Vin publicerar artiklar och reportage som ska inspirera läsare. Här finns också många recept på trevliga maträtter.

Därutöver har även många dagstidningar dagligen eller någon dag i veckan en bilaga som fokuserar på trender inom mat och vin och nya krogar. Det finns såklart även flera stora internationella tidningar som fokuserar på mat. Några av dessa är följande: Good Food, Food & Wine, Vegan Food och Clean Eating.

Inspireras av kockar som bloggar

Vissa startade kanske sin blogg för att bli kända, medan andra kanske startade blogg för att de var kända. Hur som helst finns det i dag massvis med olika riktigt bra matbloggar som skrivs på svenska. En av dessa är bloggen Linneas Skafferi, som drivs av Linnea Seidel. Hon bakar och lagar mat och resultaten läggs upp som recept med tillhörande vackra bilder på hennes blogg. En annan blogg värd att följa är 100 Kitchen Stories. Kocken bakom bloggen, Paulina Sunovieri lagar och publicerar recept för den som vill äta laktosfritt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *