Bra basprodukter för vegetarisk mat

Vare sig du är nybliven vegetarian eller vill börja äta mer grönsaker och mindre kött kan du komma att stå i matvarubutiken och fundera över vilka varor som är bra att ha hemma. Här kommer därför några användbara tips på mat att ha i skafferiet och i kylskåpet.

I skafferiet

Många vegetarianer använder bönor eller linser i många maträtter. De fungerar ofta bra som substitut till ägg, innehåller mycket protein och är därutöver billiga. Bönor av olika slag är ett måste att ha i skafferiet. Ett annat hett tips är att ha torkad sojafärs och liknande i skafferiet. En ganska ny produkt i många matbutiker är även pasta helt eller delvis gjord på bönor eller linser. Helt klart en favorit för många vegetarianer att ha i skafferiet.

I kylskåpet

Många vegetarianer väljer bort mjölkprodukter. Därför finns det i dag många substitut som fungerar väldigt bra. Några av dessa växtbaserade alternativ finns i form av crème fraiche, bredbart vegetabiliskt smör, grädde, yoghurt och ost. Såklart är dessa därför matvaror som många gärna vill ha i sitt kylskåp. De växtbaserade dryckerna kan även ofta förvaras i svala skafferier istället för i kylskåp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *