Laga billig mat

Ibland är det viktigt att fundera över hur mycket pengar man faktiskt lägger på inköp av mat. Kanske är det dags att börja studera på universitet och leva på studiemedel från CSN, eller så kanske familjen ska börja spara för ett specifikt mål? Oavsett anledning är det ofta väldigt enkelt att spara pengar genom att laga billigare mat. Här är några väldigt användbara tips för dig som funderar på hur du ska kunna sätta rätt budget för dina matinköp.

Ta med matlådor till lunch och mellanmål

Många vet att för att spara pengar är det bra att ta med sig lunch till jobbet i en matlåda. En annan bov när det gäller att spendera pengar är de små inköpen som sker när hungern smyger sig på mellan målen. Det är lätt att köpa en billig macka eller en frukt och en kopp kaffe. Om man gör detta varje dag kommer de förrädiskt små summorna snart upp i hundralappar. Se därför till att ta med dig ett passande mellanmål och kanske rent av kaffe i termos till skolan eller jobbet.

Planera inköp och laga storkok med vänner

Planera dina matinköp och köp säsongsbaserat och kanske till och med varor på extrapris. Låt dig dock inte luras av att köpa storpack för att det är billigare om du inte kommer att äta upp allt. Skriv en lista över vad du ska laga i veckan och handla inför detta för att inte behöva panikköpa mat i dyra småbutiker.

Ett annat trevligt sätt att spara pengar på är att ses med vänner och familj och laga storkok. Eller att varje person tar med sig rester från kylskåpet, som blir till ett härligt knytkalas. Med fantasi och lite vilja kommer man väldigt långt både när det gäller middag för vardag och fest!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *