Så sparar du pengar på mat som senior

Som pensionär har du äntligen tid att göra det du vill efter många år i arbetslivet. Dock så får du också vänja dig vid att leva på en mindre inkomst än vad du hade när du arbetade. Genom att se över dina utgifter och spara pengar på till exempel mat kommer du kunna ha en högre livskvalitet och njuta av livet. Här kommer våra bästa tips.

Utnyttja seniorrabatter

Som senior har du möjlighet att bli medlem helt gratis på diverse sidor som erbjuder seniorrabatt i samarbete med flera olika företag. En av kategorierna brukar vara mat & dryck och här kan du till exempel få rabatt på matkassar eller hos online butiker. Hos Seniordeal.se är kravet att du ska vara 55 år eller äldre för att kunna ta del av detta. Dessa rabatter uppdateras med jämna mellanrum så glöm inte att kika in ofta för att försäkra dig om att du inte går miste om något.

Utnyttja rabatter i butiker

De flesta supermarkets som ICA Maxi erbjuder rabatter som seniorer kan ta del av. De brukar även ha roliga provsmakningar i butiken. Detta brukar hända en dag i veckan ett par timmar på morgonen. Håll utkik i ditt reklamblad eller kolla hemsidan hos matbutikerna i din stad. Rabatten brukar finnas direkt på ditt kundkort så du kan enkelt dra det i kassan när du betalar. Personalen brukar även vara väldigt tillmötesgående om du undrar något.

Laga mat hemma

När du äntligen har så mycket tid över passar det bra att laga mat hemma. Då kan du spara pengar genom att göra storkok och frysa in. Om du inte tidigare har lagat så mycket mat så är det ett perfekt tillfälle att lära sig lite nya, spännande rätter. På internet hittar du massa inspiration för billiga och enkla recept som vem som helst kan följa. Det går absolut att äta gott och varierat även om du har en lite mindre budget. Det finns även flera vegetariska alternativ för den som önskar sig detta. Införskaffa några matlådor så du kan frysa in och spara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *