Matkassar – ekonomiskt fördelaktigt eller inte?

Konceptet matkasse uppstod 2007 och sedan dess har marknaden utökats rejält med företag som erbjuder matkassar med olika inriktningar. Konceptet med matkasse går ut på att företaget planerar veckans middagar, packar ihop de råvaror som behövs och skickar med recept. Detta levereras sedan hem till kunden, som då har snabb- och lättlagade middagar att tillgå.

De flesta företag som levererar matkassar erbjuder flera olika alternativ. Det går att ange hur många personer man är i hushållet, och det går också att välja om man vill ha det varje vecka eller kanske varannan. Det finns även olika inriktningar som till exempel hälsosamt och vegetariskt. Många matkasseföretag erbjuder även matkassar anpassade efter allergier. På Sverigesmatkassar.se kan du läsa mer om vilka företag som erbjuder matkassar och hur deras sortiment ser ut.

För en del familjer kostar matkassen lite mer än om man själv hade gått till affären och handlat. Men med tanke på att man utöver råvarorna även får dem hemlevererade och därtill får recept så man slipper planerandet kan det många gånger vara värt det. För en del familjer kan det till och med bli billigare att ha matkasse än att handla själv. Det beror på hur ens köpvanor när det gäller livsmedel är. För en familj som kanske småhandlar ofta, kanske beräknar fel och köper hem för mycket färskvaror som därmed går till spillo, eller som får rester som glöms bort och blir dåliga och därför måste kastas kan det alltså bli en ekonomisk vinst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *