Protein som vegetarian

Många som börjar äta vegetarisk mat och skippar köttet och fisken äter ibland för lite protein. Att få i sig tillräckligt mycket protein som vegetarian är enkelt, om man vet vad man ska äta. Här är därför några tips på proteinrik mat.

Baljväxter och nötter

Enligt Wikipedia är bönor proteinrika, mättande, goda, hälsosamma och billiga. En väldigt bra bas att ha i olika vegetariska rätter. En bra tumregel är att alltid ha torkade bönor eller konserverade hemma i skafferiet. Nötter och mandlar är också bra för vegetarianer. De innehåller mycket bra fetter, såväl som bra protein.

Olika proteinkällor

I många matvarubutikers vegetariska kyldiskar hittar man i dag alternativ som tofu, seitan, soja och tempeh i olika variationer. De är perfekta proteinkällor. Kolla upp spännande recept med dessa som ingredienser och börja laga. Många av dessa produkter går faktiskt också att göra själv hemma.

För de som dricker mjölk

Många vegetarianer dricker mjölk, även om de avstår från de andra animaliska produkterna. Då är det enkelt att få i sig sitt behov av protein genom produkter som innehåller mjölk och ost. I dag finns också många växtbaserade alternativ till mjölk och ost.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *